P3O®: Portfolio, Programme and Project Office

Forankring af projektkulturen er vigtig, for at gevinsterne ved effektiv projektledelse kan høstes. Mange organisationer ser stor værdi i at koordinere dette arbejde via et projektkontor. Funktionen kan have mange navne ”Centre of Excellence”, PMO, Porteføljekontor og lignende. Det vigtige er, at funktionen understøtter de konkrete behov.

EPM Group har specialiseret sig i rådgivning omkring implementering, modning og it-understøttelse af projekt-, program-og porteføljekontorer.

Se et eksempel fra vores programkontor case her. Det er indslaget med Lone Mariboe, PFA Pension, der starter 52:10 minutter inde i videoen.

P3O er en forkortelse for Portefølje-, Program- og Projektkontor og giver en række Best Practices på området.

Den nye P3O vejledning - tilpasset AXELOS' PRINCE2®, MSP® og M_o_R® - samler på ét sted en række principper, processer og teknikker til effektiv portefølje-, program- og projektledelse.

Formålet med Portefølje-, Program- og Projektkontor (P3O) vejledningen er at give universelt gældende retningslinjer, der gør det muligt for enkeltpersoner og organisationer at etablere, udvikle og vedligeholde de relevante forretningsstøttestrukturer til at opnå:

  • Information om topledelsens beslutningstagning om strategisk tilpasning, prioritering, risikostyring, optimering af ressourcer osv., så det kan lykkes at levere de forretningsmæssige mål (porteføljestyring)
  • Identifikation og realisering af forretningsmæssige resultater og gevinster via programmer
  • Vellykket udførelse af projekter, der giver gevinster inden for tid, omkostninger og kvalitet.

P3O – En introduktion (engelsk)

Download den indledende P3O Redegørelse, leveret af Sue Vowler, P3O ledende forfatter på Project Challenge 2008 (MS PowerPoint - 769KB).

Hent materialet her.
Se vodcast her.

Cabinet office har endvidere samlet en lang række eksempler på værktøjer og teknikker inden for Portefølje-, Program- og Projektkontor (P3O) i P3O Online Repository, som er frit tilgængeligt i vidensdatabasen på Cabinet Office´s Best Practice web site
 

Kontakt Konsulentchef Allan Salling Pedersen for yderligere informationer:
e-mail: as@epmgroup.dk
telf.: +45 70 22 15 87
Mobil: 45 3116 5473

P3O® is a registered trade mark of AXELOS Limited.